Baletti

Baletti on länsimaisen taidetanssin vanhimpia lajeja. Vaikka sillä on vankka perinne ja kunnioitettava traditio kurinalaisine sääntöineen ja muotoineen, on se parhaimmillaan edelleenkin elävää tanssitaidetta. Tuntiemme sisältö ei ole rajoittunut yhteen tai pariin baletin koulukuntaan, vaan pyrkii tarjoamaan balettia monipuolisesti ja oivana treenauksena omien valmiuksien kehittämisessä kohti tanssillisuutta.

Tunti antaa hyvän peruspohjan kehonhallintaan, tanssitekniikkaan ja ilmaisuun. Jokainen tanssitreenaus on kehonkielen ja ilmaisun kehittämistä. Balettitunti rakentuu tangossa ja keskilattialla tehtävistä harjoituksista, jotka lämmittävät lihakset, kehittävät kehonhallintaa – notkeutta, tasapainoa, voimaa sekä opettavat baletin estetiikalle ominaisia linjoja, asentoja ja tapaa liikkua. Balettitunti yhdistää tekniikkaharjoituksia ja tyylinmukaista tanssillisuutta kehittäviä koreografisia sarjoja. Tunneillamme heijastuu opettajan oma vankka ja pitkäjänteinen kokemus opettajana ja tanssijana. Tunneillamme yhdistyvät romanttisen baletin pyrkimys painottomuuteen, klassisen baletin linjakkuus ja neoklassisen baletin liikekielen moninaisuus.

Baletti tunneille osallistujilla on mahdollisuus treenata kärkitossuilla – en pointe. Varvastekniikkatreeni kehittää lihasvoimaa ja tasapainoa ja antaa todellisen kuvan baletin lumouksesta haasteellisimmillaan.

Opettaja Camilla Rajalin

 

wp_20150114_094wp_20150114_036 baletti wp_20150114_040dsc_2643-1 kuva - Meeli Laidveekuva - Meeli Laidveekuva - Meeli Laidvee