Kehonhuolto: Power Yoga & Pilates

Kehonhuolto on kaikenikäisille ja -kuntoisille soveltuva voimajoogaan ja pilatekseen perustuva tunti. Se on turvallisesti kehoa huoltava, sillä tavoitellaan kehotietoisuuden sekä fyysisen kunnon ja yleisen hyvinvoinnin kasvua. Se auttaa liikkumaan oikein ja käyttämään tuki- ja liikuntaelimiä energiaa säästävästi. Tunti vahvistaa syviä, hyvää ryhtiä ylläpitäviä lihaksia, sekä tarjoaa hellävaraisen ja samalla tehokkaan tavan ennalta ehkäistä tuki- ja liikuntaelimistön vammojen syntymistä.

Tunti koostuu lämmittävistä, vahvistavista ja venyttävistä harjoitteista, joilla kehitetään kehotietoisuutta ja lihastasapainoa. Usein tunti alkaa syvien lihaksien herättelyllä ja aktivoimisella, liikeratojen käynnistämisellä syvistä lihaksista alkaen, sillä siinä vaiheessa kun pinnalliset lihakset ovat vahvat, on vaikeampi löytää oikeaa tekniikkaa. Syvien lihasten harjoittaminen poikkeaa perinteisestä voimaharjoittelusta, sillä syvät lihakset toimivat hyvin eri tavalla kuin pinnalliset lihakset ja yleisesti sisältävät lihassoluja, jotka aktivoituvat hitaasti. Ihmiskehon toiminnot ja liikkuminen tapahtuvat liikeketjuna, joten olennaista on tiedostaa, miten liikeketjuja harjoitellaan toiminta- ja suorituskyky tavoitteena. Kehonhuolto-tunti keskittää huomion suoritettavaan liikkeeseen, mieli rauhoittuu ja ajatukset keskittyvät kehon kuunteluun ja sitä kautta henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin.

Fysiologinen rakenteemme on monimutkainen ja siksi herkkä. Voima piilee tässä herkyydessä. Herkkyydessä kyetä havaitsemaan kehon toimintamahdollisuuksien laaja kirjo, herkkyydessä tuntea kehossa liikkeiden lähtöimpulssit ja kulkureitit sekä visualisoida liikeradat aivoissa ja hermoradoilla. Voiman kehittäminen ei ole näin ollen monotonista liikkeiden toistamista vaan kehon herkistämistä liikeaistimukseksi sen tuntemisen kautta. Tiedostaminen auttaa löytämään kehon kätköistä terveelliset, ergonomiset liikeradat. On hyödyllistä tuntea omassa kehossa asuvat voimat ja herkkyydet.

Power Yogaan, Pilates–kehonhallintatekniikkaan, sekä ohjaajan monipuoliseen ammattiosaamiseen pohjautuva tunti tasapainoilee lihasvoiman ja -elastisuuden vuorovaikutuksen harjoittamisella. Tunneilla on oleellista se, että jokainen tekee oman tasonsa mukaan – iästä ja fyysisestä kunnosta riippuen. Tunnilla työskennellään oman kehon liikepotentiaaleista ammentaen. Tämä tunti on monipuolinen, turvallinen ja jokaisen yksilölliset tarpeet huomioon ottava tapa kohentaa kuntoa ja tukea oheisharjoitteluna muiden lajien harrastamista.

Studio tarjoaa kehonhuoltoa eri ikäisille, niin naisille kuin miehille (katso Äijäjooga-tuntikuvaus). Tunteja on tarjolla varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Kehonhuolto-tunnit sopivat erinomaisesti monien urheilu- ja tanssilajien oheisharjoitteluksi.

Ohjaaja Aare Rander

Kehonhuolto a la Tanja - small(640x424)Powerjoga Dogs - small (640x424) kuva - Meeli Laidveekuva - Meeli Laidvee kuva - Meeli Laidveekuva - Meeli Laidveekuva - Meeli Laidvee kuva - Meeli Laidveekuva - Meeli Laidveekuva - Meeli Laidveekuva - Meeli Laidveekuva - Meeli Laidvee

kuvat – Meeli Laidvee